Hos Josefine

Selvaccept åbner for sjælen

Selvaccept åbner for sjælen

Når du møder dig selv med accept og kærlighed,  åbner du op for din sjæls betingelsesløse kærlighed… Og du begynder at se dig selv med din sjæls øjne…

Selvaccept er fundamentet for selvværd

Accepterer du dig selv, når du ikke kan præstere eller levere?

Accepterer du dig selv, når du begår fejl?

Accepterer du dig selv, hvis det du gør ikke er perfekt?

Accepterer du dig selv, når du siger nej til andre?

Accepterer du dig selv, når du er hæmmet af sygdom eller angst?

Føler du skyldfølelse, hvis du sætter dine egne behov først?

Føler du, at du skal være perfekt, før du kan acceptere dig selv og kan modtage andres accept?

Døjer du med selvkritiske tanker?

Det er let nok at acceptere sig selv, når det hele kører på skinner og så længe vi kan præstere og har energi til at please andre.

Men hvad sker der, når vi udfordres i livet? Når vi pga sygdom, stress, angst etc pludselig mister vores overskud og handlekraft og ikke kan det samme som før?

Selvaccept og selvværd er ikke noget, du skal gøre dig fortjent til...

Det er i udfordrende situationer, dit selvværd for alvor bliver testet. For i modsætning til selvtillid, som vokser, når vi kan præstere, så er selvværd ikke noget, vi skal gøre os fortjent til at få.

Hvis du er vokset op med betingelsesløst kærlighed. Og du er blevet set, rummet og accepteret præcis for den du er. Og du er ikke blevet gjort forkert, når du ikke præsterede eller lavede fejl. Og dine forældre også var gode til at acceptere dem selv, så er det højst sandsynligt let og naturligt for dig at acceptere dig selv, også når du ikke præsterer.

Men fortvivl ikke, hvis du ikke er kommet så let til selvaccept og selvværd… Den betingelsesløse kærlighed og accept af hvem du er, og hvad du har brug for, kan du heldigvis lære at give til dig selv. Og når du gør det, så vokser både selvaccept og selvværd. 

 

Hjem til dig selv

Jeg troede lykken afhang af andres accept og kærlighed

Det er jo kun dejligt, når vi mærker andres accept og kærlighed. Problemerne kommer først, når vi gør os afhængige af andres accept, forståelse og kærlighed. 

Går du også på kompromis med dig selv, for at vinde andres accept? Og måske får du den alligevel ikke, eller kun for et øjeblik, og så må du  kæmpe for den igen. Kan du genkende det?

Jeg har selv brugt virkelig meget krudt på at kæmpe for andres accept, og blev så ked af det og frustreret, når jeg ikke fik den.

I mange år vidste jeg ikke, at den accept og kærlighed jeg hungrede efter er min egen selvaccept. For når jeg accepterer mig selv 100% så er jeg ikke længere afhængig af andres accept. 

Det har givet mig meget mere glæde, fred, frihed og kærlighed. Mine relationer er blevet langt bedre og med mindre drama. Jeg prøver ikke længere at ændre andres tanker om mig. Jeg prøver ikke længere at overbevise andre om at se livet fra min vinkel, for at få deres accept. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved familie eller venners kærlighed. Jeg er ikke længere afhængig af andres bekræftelse, for at jeg kan føle mig elsket og værdsat. Jeg har allerede følelsen af at være elsket og værdsat indefra, uanset hvad der sker omkring mig, og hvilket humør andre er i.

Og du kan opleve samme indre frihed og kærlighed, når du accepterer dig selv uden forbehold. 

Kan du genkende dette?

 • Stråler du, når andre  viser, at de ser dine kvaliteter, og visner lidt indeni, når de ikke ser dig og ikke bekræfter dig?
 • Er du bange for at miste andres kærlighed og accept, hvis du skuffer dem?
 • Går du meget op i, at sige og gøre det helt rigtige, så andre skal få et godt indtryk af dig?
 • Bruger du meget energi på at forklare og forsvare dig, for at opnå andres accept og forståelse?
 • Savner du omsorg og kærlighed fra dine omgivelser?
 • Oplever du et mønster, at når  du har allermest brug for dine omgivelsers forståelse og omsorg, så udebliver den, og i stedet bliver du misforstået, kritiseret og gjort forkert?
 • Længes du efter at blive set, accepteret og rummet – også med dine sårbare sider?
 • Går du på kompromis med dig selv, for at få andres accept?
 • Er det svært for dig at sige nej og sætte grænser?
 • Er det svært for dig at prioritere dine egne behov først?
 • Tilsidesætter du dig selv og dine behov for at være der for andre, men du får ikke så meget tilbage og bliver mere og mere drænet og tom indeni?
 • Kæmper du imod dig selv? Imod dine tanker, følelser, kropsfornemmelser eller det du møder i dit liv?

Selvaccept er en rejse fra hoved til hjerte

Jeg kan selv sætte flueben ved alle de ovenstående følelser og strategier, som blot resulterede i mindreværd, stress, drama, savn og ulykkelighed.

Det afspejlede, at jeg på det tidspunkt så mig selv igennem mit såret ego´s filter og kun lyttede til mit hoved. Så længe jeg gjorde det, følte jeg  mig hurtigt forkert. Og jeg var bange for at miste andres accept og forståelse.

Idag føler jeg mig ikke forkert. Jeg går ikke på kompromis med mig selv for at vinde andres accept. Jeg ved, at den accept, der skaber allermest ro i mig, er den jeg giver til mig selv. Kærlighed er noget jeg lader flyde igennem mig, ikke noget jeg er afhængig af fra andre. Jo mere jeg selv åbner hjertet og lader kærligheden flyde igennem mig, desto mere føler jeg mig selv opfyldt af den. Jeg er ikke styret af andres forventninger til mig, men af det jeg mærker indefra i mit hjerte.

Det giver en helt anden ro, glæde, frihed og hvilen i mig selv.

Det som gjorde, at jeg kunne skifte fra egoets selvkritik til sjælens selv-kærlighed var:

 • at jeg begyndte at lytte til mit hjerte, ikke bare mit hoved.
 • at jeg begyndte at åbne mit hjerte mere og mere, og møde mig selv med ubetinget accept, kærlighed og omsorg.
 • at jeg. at jeg lærte at skelne i mellem ego og sjæl, og slippe identifikationen med de tanker, der førhen skabte mindreværd.

Idag får jeg kun sjældent sådanne tanker. Og når de en sjælden gang i mellem dukker op, møder jeg dem med kærlighed.  Jeg slipper dem, fordi jeg ikke længere tror på dem, eller identificerer mig med dem.

Når du accepterer dig selv…

Når du accepterer dig selv

Når du åbner dit hjerte for 100% selvaccept og du begynder at give dig selv den betingelsesløse kærlighed du savner fra andre, vokser dit selvværd, og du begynder at hvile i dig selv.

Du holder op med at kæmpe for at få andres accept, forståelse og kærlighed, for du er ikke længere afhængig af den. 

Du giver dig selv leverum, og du giver andre plads til at være dem de er.

Du er ikke længere bange for at sige nej til andre og sørge for dine egne behov først.

Dine relationer bliver lettere og mindre dramafyldte, for du stiller ikke hele tiden spørgsmålstegn ved din familie, partner eller venners kærlighed, når du hviler i dig selv. 

Det bliver mere afslappende at være sammen med dig, når du hviler i dig selv, og ikke kræver at andre siger eller gør noget bestemt, for at du kan føle dig elsket, forstået eller accepteret.

Du kan nyde livet mere og får mere frihed, glæde og kærlighed i dit liv.

Du har sluppet de programmeringer, som modarbejdede din selvaccept og dit selvværd.

Du er blevet din egen bedste ven, der altid støtter dig selv.

Selvaccept får din frekvens til at stige. Det kan mærkes som en højere energi, mere flow, glæde og lethed. Det er en hel anden let energi, end den du mærker, når du lytter til egoet. Du kan bedre mærke din sjæls kærlighed og modtage indre guidning, når du accepterer dig selv. Og når du åbner dig for sjælen, skaber det endnu mere selvaccept. Det er en god cirkel 😉

Sådan får du mere selvaccept

Læg mærke til, når du ikke accepterer dig selv

Læg mærke til, når du ikke kan acceptere et eller andet ved dig selv. Det kan være relateret til dit udseende, til din situation. Det kan være noget har sagt eller gjort, eller til noget du har brug for, men ikke tør, fordi du er bange for andre ikke vil acceptere dig. 

Nogle gange er det tilstrækkeligt, at vi opdager, at hov, dér holdte jeg lige min egen selvaccept tilbage, og så er vi klar til at give os selv selvaccepten også lige på det punkt. Andre gange er der mere modstand på. 

Når du har modstand på din selvaccept...

Har du modstand mod at acceptere dig selv? Det kan være på ét bestemt område, på flere områder eller bare helt generelt.

Når du opdager modstanden, så mød din modstand med accept og åbenhed. Ja, måske ligefrem kærlighed, hvis det ikke virker for fremmed for dig. (Hvis du ikke er vant til at møde dig selv med kærlighed, kan det godt virke lidt mærkeligt og fremmed i starten. Det er helt ok. Du behøver ikke at tvinge de positive følelser igennem. Faktisk er det bedst, hvis du undlader at tvinge dig selv til positive følelser, da det bare skaber mere indre kamp, stress, uro og frygt for de negative følelser.

Har du svært ved at møde noget i dig selv med accept, så mød den del af dig, der har svært ved at acceptere dig selv fuldt ud med accept.

Undersøg om du kan mærke modstanden et sted i kroppen. Måske mærker du en klump i maven. Måske mærker du en spænding i halsen. Måske en spænding i hovedet. Måske mærker du en uro i hele kroppen. Se om du kan spore modstanden i kroppen. Det kan du fx gøre ved at sige højt til dig selv (eller i dine tanker); Jeg accepterer __________ og indsæt det, du har svært ved at acceptere ved dig selv. Og så mærk modstanden i kroppen med åbenhed, nysgerrighed og accept. 

Modstanden må gerne være der. Prøv bare at MÆRKE din modstand i stedet for at spekulere over den. VÆR med din modstand ved at MÆRKE den med åbenhed, nysgerrighed og accept. Og se hvad der sker med modstanden i kroppen. Forandrer den sig? Flytter den sig? Måske bliver den først større, når du mærker den. Måske bliver den mindre. Måske forsvinder den helt på et tidspunkt. Og hvis den gør, har du så samme modstand på at acceptere dig selv?

Har du brug for min hjælp?

Bokser du med manglende selvaccept? 

Og/eller kunne du godt tænke dig min hjælp til at vokse i selvaccept uden at skulle kæmpe imod dig selv?

Og kunne du godt tænke dig at åbne mere op for kontakten til dit hjerte og din sjæl, så selvaccept bliver mere naturlig for dig end den er idag?

Så er min gratis telefon sparrings-samtale måske noget for dig! 

Læs mere om den gratis samtale ved at klikke her eller på knappen nedenfor

Du er også velkommen i mit hvil i din sjæl 1:1 forløb  som du kan læse mere om ved at klikke her.

Du er også hjertelig velkommen til at stille et spørgsmål eller dele en erfaring nedenfor i kommentarfeltet.

Del på Facebook

Skriv et svar

Luk menu