Hos Josefine

Forløs din indre kritiker

Forløs din indre kritiker

Du har sikkert allerede mødt din indre kritiker

Du møder din indre kritiker, hver gang du har indre dialoger, om det du lige sagde eller gjorde var godt nok…

Når du føler skyldfølelse over noget du sagde – eller ikke sagde…

Når andre kritiserer dig, og du føler dig ramt…

Når du tvivler på din egen værdi…

Når du tilsidesætter dig selv og dine behov, fordi du ikke synes, du kan være andet bekendt…

Når du sammenligner dig med andre, og ser alt hvad de kan og formår, og det får dig til at føle dig mindreværd…

Når du siger nej og føler dårlig samvittighed…

Når du oplever lange indre dialoger, som trætter både sind og krop og gør dig ked af det…

Når du føler, at det er enorm vigtigt, at andre får et godt indtryk af dig…

Når nogen siger nej til dig, og du føler, dig forkert…

Når du ikke fik den bekræftelse, du havde håbet på, og tager det som et tegn på, at du ikke er attraktiv nok…

Kan du genkende det?

Det dræner bare energien…

Det skaber så meget drama, indre uro, bekymringer, frygt og uforløsthed…

Det giver tyngde og træthed i kroppen…

Det giver hovedpine og en følelse af at sidde fast i de samme mønstre…

Og det gør os kede af det…

 

Forløs-din-indre-kritiker

Men sådan behøver det ikke at være...

Du kan blive fri af din indre kritiker og fri af alt den tyngde, støj og smerte, selvkritikken fører med sig.

Måske har du forsøgt at bekæmpe din indre kritiker. Og så har du måske oplevet, at når vi forsøger at bekæmpe noget i os selv, kan det hurtigt skabe endnu mere stress og uro og i krop og tanker.

Men du behøver at ikke at bekæmpe din indre kritiker, for at slippe for den. Du kan FORLØSE din indre kritiker, og det skaber et helt andet flow end kamp.

Jeg har været tynget af min indre kritiker hele min barndom, min ungdom og en stor del af mit voksne liv.

Hvad der satte mig fri af den indre kritiker var, da jeg ikke længere tillagde mine tanker samme betydning. Jeg ikke længere troede på alle de tanker, jeg mødte. Og jeg ikke længere brugte så meget tid oppe i mit hoved.

For den indre kritiker lever i dit i hoved. Ikke i dit hjerte. Og jo mere du åbner op for dit hjerte og er nærværende i din krop. desto mindre kan de kritiske tanker og selvbebrejdelser holde fast i dig.

Når du er i hjertet åbner du op for sjælen. Og du vil efterhånden kunne skelne din sjæls stemme fra selvkritik og andet, der ikke kommer fra din sjæl. 

Selvkritikken er en del af din programmering. Det er dit ego, du lytter til, når du lytter til selvkritiske tanker. 

Selvfølgelig kan du begå fejl, og har brug for at justere noget. Men også her kan du lære at kende forskel på den måde dit ego taler til dig med frygtens stemme, og den måde din sjæl taler til dig med kærlighedens stemme. 

Dit ego efterlader dig med en følelse af at være forkert, håbløs, tynget, skyldig og at katastrofen lurer lige om hjørnet.

Din sjæl derimod taler opmuntrende, støttende, kærligt til dig. 

Men hvis vi ikke er vant til at lytte til sjælen, synes vi måske overhovedet ikke vi hører andet end egoets frygt-stemme. Det er den stemme, der larmer mest, og derfor kan den overdøve sjælens blidere stemme.

Forløs-din-indre-kritiker

Forløs din indre kritiker og land i din krop og i dit hjerte

 

Læg mærke til hvad du har svært ved at acceptere ved dig selv og i dit liv.

 

Mød din indre kritiker med accept

Start med at møde din indre kritiker med accept. Den del af dig, der har svært ved at acceptere hele dig, er din programmering – dit ego. Det er det, du har lært igennem din opdragelse og dine erfaringer. Hvad der gav afvisning og smerte. Så når du oplever selvkritik og problemer med at acceptere dig selv, er det blot dit ego, der er igang med at beskytte dig mod mere afvisning og smerte. Problemet er bare, at egoets programmering er baseret på frygt og en følelse af at være adskilt fra din sjæl og universets kærlighed og støtte. Programmeringen er ikke baseret på din indre sandhed, det dit hjerte fortæller dig.

 

Vær en kærlig forælder for dig selv

Tænk på den del af dig, du har svært ved at acceptere, som et lille barn, der har brug for sin forældres omsorg, opmuntring og kærlighed. Vær en sådan kærlig forældre over for den del af dig, der ikke føler sig god nok.

 

Giv plads til sjælen

Dit ego og din programmering taler til dig igennem dine tanker. Det er ofte tanker med en klang af frygt og katastrofe. Mens din sjæl taler til dig på en helt anden blid og opmuntrende måde igennem dit hjerte. For at kunne høre din sjæl, så må du skabe plads til sjælen. Det kan du bl.a. gøre ved at lade tankerne falde til ro. Ikke hænge fast i dem, ikke undertrykke dem eller kæmpe imod tankerne, men blot lade dem passere, som skyer på himlen. Prøv at øve dig i at holde din opmærksomhed i nuet, i din krop, i dit åndedræt, i stilheden i mellem tankerne, og/eller det du laver her og nu. Prøv at gøre det i løbet af dagen, hver gang du kommer i tanke om det. Det kan gøres, hvis du hviler dig, laver mad, står i kø i supermarkedet, ser fjernsyn, går tur med hunden, og alle de situationer, hvor du ellers føler dig fanget i selvkritiske tanker.

 

Lyt til hjertet

Når du ikke er opslugt af tankerne, kan du bedre høre dit hjertes blide stemme og guidning. Jo mere du lytter til hjertet, desto mere naturligt bliver det at føle, at du selvfølgelig til hver en tid fortjener din egen selvaccept. Også når du har begået en fejl, når du ikke kan præstere eller andre ikke er tilfredse med dig.

Det handler om at se dig selv med igennem dit hjerte fremfor dit hoved

Din indre kritiker og andre frygt-programmer hersker i dit hoved, indtil du har gennemskuet og opløst det i kærlighed. Når du har gennemskuet den indre kritiker, så bliver sindet roligere og mere støttende. Men indtil dine tanker støtter dig, kan det hjælpe at give dig selv pauser fra tankerne og flytte din opmærksomhed til din krop. Til væren og det du laver i nuet. Pauserne giver plads til den blide stemme og opmuntrende stemme i dit hjerte.

Hver gang du opdager din indre kritiker er igang, er det en invitation til at åbne dit hjerte endnu mere op for dig selv og møde dig selv med endnu mere accept og kærlighed. Ja, selv din indre kritiker kan du møde med kærlighed!

Når du møder dig selv med accept og kærlighed vokser dit selvværd og du åbner dig for at modtage din sjæls støtte og betingelsesløs kærlighed. 

Når du først er blevet fortrolig med din sjæl og kan skelne ego fra sjæl, kan du ikke længere tro på nogen eller noget, som fortæller, at du er mindre værd eller forkert. Du VED bare indeni, at du er fuldkommen og som du skal være, uanset om du har lavet en fejl, har en dårlig hår-dag, har helbredsmæssige udfordringer eller hvad der trigger din følelse af at være mindre værdifuld.

Er du interesseret i min hjælp?

Har du brug for min hjælp til at forløse selvkritik, føle mere selvaccept og hvile mere i dig selv?

Du har mulighed for at booke en gratis sparrings-samtale i telefonen med mig. Læs mere om den gratis samtale nedenfor.

Måske mit 1:1 forløb hvil i din sjæl er noget for dig. Du kan læse mere om forløbet her

Del på Facebook

Skriv et svar

Luk menu