Hos Josefine

Stress, uro og angst

Stress og uro kan have mange årsager og symptomer. Årsager kan fx være; at vi har svært ved at sætte grænser, vi plages af selvkritik og perfektionisme, vi føler der stilles for mange krav til os eller at vi bør kunne nå mere end vi kan, og så skynder vi os endnu mere og får ikke slappet af.

Det kan også være, at vi længe har overhørt vores signaler om hvad vi egentlig ønsker og kan magte, og pludselig siger kroppen fra.

Du kan læse om angst længere nede på siden

Symptomer på stress kan fx være

 • en uforklarlig uro i kroppen
 • tankemylder og tanker der kører i ring
 • svære følelser som fx tristhed, angst eller frustration
 • flere bekymringer
 • svært ved at tænke klart
 • søvnbesvær
 • trykken for brystet
 • Let til tårer
 • anspændthed
 • forværring af smerter og eksisterende symptomer
 • svimmelhed
 • tørhed i munden 
 •  mere irritabel

Hjælp imod stress og uro

Stresshormoner der konstant raserer er en stor belastning for både krop og hjerne. Hvis stressen fortsætter over længere tid kan det skabe endnu sværere symptomer, der går udover kognition, hukommelse, energi, hormonsystem, nervesystem, immunforsvar, fordøjelse m.m.

Den gode nyhed er, at stress og stressens virkninger kan heles, når vi får de rette betingelser får det. En effektiv stress behandling skal både hjælpe på årsagen til stressen og på de symptomer, stressen har forårsaget. Og da stress påvirker både tanker, følelser og krop, har vi brug for at mærke forløsning og heling i både sind og krop.

Hvordan behandlingerne kan hjælpe imod stress og uro: 

 • De kan hjælpe dig til bedre at mærke dine behov og grænser
 • De kan hjælpe dig til at have det godt med at sætte grænser og sige til og fra
 • De kan hjælpe dig til større selvaccept og selvværd
 • De kan hjælpe dig til at slippe tankemylderet og få ro og klarhed i tankerne
 • De kan hjælpe dig til at lytte til din intuition, dit hjerte og din krop
 • De kan hjælpe dig til at slippe stress-symptomerne og få kroppen til at slappe af
 • De kan hjælpe dig til at få ro i følelserne og give dig en følelse af at lande i dig selv
 • De kan hjælpe dig til at forløse og hele uforløste oplevelser, der ubevidst stresser krop og sind
 • De kan hjælpe dig til at større selvindsigt og aha- oplevelser
 • Det kan hjælpe dig til at gennemskue og slippe stress-tanker
 • De kan hjælpe dig til mere grounding, glæde og fred

Stress-pakke: Forløb på 5 x 1 time behandlinger/sessioner

Vi har alle hver vores historie, hver vores årsag til stress, og vi har forskellige behov i forhold til hvad der hjælper os ud af stressen. Derfor er der ikke en one-size-fits-all model, men forskellige løsninger til forskellige behov. Nogle har måske brug for fysiske behandlinger for at få kroppen til at slappe af og lade op – her er refleksterapiåndedrætsterapi eller stress release super effektivt til det. Mens andre har brug for at slippe de bekymringer og følelser, som fastholder os i stress-mønstre og, hvilket tankefeltterapi er super til. Ofte kan der være behov for en kombination.

Derfor har jeg sammensat et forløb på 5 x 1 time, som skræddersys til dit behov. I forløbet kan du frit vælge mellem mine forskellige behandlingsformer og terapier, så det passer til dit behov: Fra gang til gang finder vi ud af hvad du har mest brug for at vi tager hånd om; fx stresstanker, bekymringer, følelser af at svigte, når du passer på dig selv eller fysiske uro og anspændelse. 

Nedenfor kan du læse lidt om, hvordan mine forskellige behandlingsformer og terapier på hver deres måde kan hjælpe på stress og uro. 

“At købe en hel stress pakke med 5 gange, er det bedste jeg har gjort for mig selv i lang tid. Det er dejligt at have tid nok og blive taget hånd om igen og igen.”

Gitte

Tankefeltterapi

Tankefeltterapi er meget velegnet til behandling af stress og uro. Behandlingen virker nemlig både på tankerne, på følelserne og på fysiske symptomer. Behandlingen er en kombination af samtaleterapi, hvor vi sporer os ind på problemet og årsagen til det, og en let banken på akupunkturpunkter, der hjælper til at forløse urolige følelser og symptomer i kroppen. Det har en enorm afslappende effekt på både sindet og kroppen, som hjælper til at gennemskue og slippe stress-tanker og uhensigtsmæssige mønstre. 

Nogle stress mønstre stammer tilbage fra barndommen, hvor ubehagelige og uforløste oplevelser og traumer påvirker os den dag i dag. Her er HM matrix en fantastisk metode, der kombinerer EFT med en meget effektiv regressionsmetode, der kan forløse meget dybe sår og traumer.

Et forløb med tankefeltterapi kan give indsigt i årsagen til stressen. Det kan hjælpe dig til at lande i dig selv, acceptere dig selv fuldt ud, og forløse de tanker, følelser og traumer, der blokerer for dit flow, handlekraft og grænsesætning. Det hjælper også kroppen til mere overskud og færre symptomer.

Det er meget almindeligt at blive meget træt lige ovenpå en tankefeltterapi session, når der er store ting, der forløses. Jo mere stress der forløses, desto mere træt kan man efterfølgende blive forbigående, når nervesystemet begynder at  at regenerere.

 

“Tusind tak for forløbet hos dig, hvor jeg har fået nye indsigter og en grounding i mig selv, således at jeg er rolig, skarp og positiv i forhold til hvad fremtiden måtte bringe.”

Pernille

Refleksterapi

Ansigtszoneterapi virker ind på kroppen via nervesystemet og hjælper til at genoprette roen og balancen i hele kroppen og i hjernen.

Fod-zoneterapi virker ind på kroppen via kredsløbet og er super, når du også føler dig udmattet.

Når der kommer mere ro og flow i kroppen hjælper det også på tankevirksomheden.
Reflektsterapien kan også hjælpe til at styrke fx hormonsystem, nervesystem, fordøjelse, immunforsvar eller hjerne, som fx kan være blevet påvirket af kronisk stress.

Man kan også sagtens kombinere de forskellige behandlinger afhængig af behov. 

Jo mere du lytter til og bruger dit hjerte som ledestjerne, desto mere åbner du op for sjælsbevidsthed og intuition. Du begynder at kunne gennemskue din programmering; de mønstre du har lært igennem opdragelse og livserfaring til at beskytte dig fra andres misbilligelse m.m. Vores programmering kan fx være den indre dommer, der vurderer os og slår os selv oveni hovedet, hvis vi ikke præsterer. Eller presser os udover vores grænser for ikke at skuffe andre eller skuffe os selv. Det er overbevisninger og følelser, der skaber stress og uro. Fx følelsen af altid at være under pres, altid at have travlt, selvom der måske ikke er andre end dig selv, der kræver det af dig. 

Når du kan mærke forskel på det der kommer fra dit hjerte og det der kommer fra din programmering, bliver det lettere at forløse og slippe stress-mønstre på et stadig dybere plan.

Du begynder at slippe identifikationen med dit ego, den del af dig, som tror du er adskilt fra Universets kærlighed og støtte. Og du begynder i stedet for at åbne mere og mere op for din sjæl og for den flow, betingelsesløs kærlighed, fred og glæde der følger med sjælsbevidsthed.

Det er en rejse fra kontrol og at skulle udregne alting med hovedet til kærlig overgivelse til dit hjerte, din intuition og dit livsformål. Det er en rejse fra at skulle kæmpe sig til at alting i livet, kæmpe imod sig selv og alt det som rammer dig, til at åbne op for en dybere visdom i dig selv, en anden måde at se dig selv og dine udfordringer på. Og en anden måde at møde dig selv på med meget mere lethed, velvære, kærlighed og flow.

Din selvaccept og selv-omsorg er vigtig for at forebygge stress og at hele stress. Ofte kan der være følelser af at svigte, skam, og ikke være god nok, når man må stoppe op pga stress. Igennem et stress-forløb vil jeg  igen og igen hjælpe dig til at se dig selv med kærlige øjne og vokse i selvaccept og indre fred.

Du kan læse mere om rejsen fra hoved til hjerte og selvaccept her

Åndedrætsterapi

Når vi er stresset bliver åndedrættet påvirket. Et stress ramt åndedræt kan forstærke uroen og ubehaget. Men vi kan lære at bringe åndedrættet i balance igen og styrke den afslappende gren af nervesystemet; para-sympatikus. Når ro-systemet er aktivt, føler vi mere indre ro, velvære, afslapning, og det skaber mere overskud, bedre søvn, bedre fordøjelse m.m.

Jeg er pt igang med at uddanne mig som åndedrætsterapeut, og kan allerede nu begynde at tilbyde dig individuelle åndedrætssessioner til en symbolsk prøvekanin-pris, hvor jeg undersøger dit åndedræt, og kommer med feedback til, hvordan du kan forbedre og give plads til åndedrættet i kroppen. Og hvordan du kan bruge åndedrættet som en vej til at centrere dig og finde ro i tanker, følelser og krop.

Og så er åndedrættet iøvrigt også vores største energikilde!

Du kan finde mere info om åndedrætsterapi her.

Stress release

Stress release er endnu et godt redskab i min ´værktøjskasse´ for dem som har brug for en mere fysisk kropsbehandling. Det er en blid bindevævsmassage på anspændte områder i ansigt, kranie eller kroppen. Behandlingen kan fx hjælpe til at berolige krop og sind. Gøre vejrtrækningsrytmen roligere og gøre mere plads til vejrtræknings-bevægelsen, så du føler du får et friere åndedræt.

Du kan læse mere om stress release her

Stress, uro eller angst forløb

Forløb på 5 sessioner a 1 time: 2500 kr. i alt (svarer til 500 kr. pr session). En besparelse på ca 9% i forhold til normalprisen.

Forløbet tilpasses dit individuelle behov og ønsker i forhold til hvilke behandlingsmetoder det indeholder.

Forløb uden fysisk behandling kan også foregå online.

Forløbet kan selvfølgelig forlænges efter behov.

Angst og nervøsitet

Jeg har gode erfaringer med tankefeltterapi/EFT til bl.a. socialangst, præstationsangst, eksamensangst, højdeskræk m.m.

Jeg har også selv døjet med både generaliseret angst, agorafobi og panik angst og har brugt RIGTIG mange år på at finde min vej igennem angsten.

Jeg er fri af den konstante uro og angst, jeg har mærket i årevis. Meget af den angst kom, fordi jeg i den grad identificerede mig med mit ego og følte mig lost. Mit åndedræt var meget dysfunktionelt og ´låst´ pga langvarig stress og angst, og jeg havde svært ved at turde mærke min krop og følelser i angstprovokerende situationer. Jeg var ikke fortrolig med mig selv. Jeg følte mig ikke hjemme i mig selv. Jeg havde svært ved bare at være…

Sådan har jeg det heldigvis ikke idag. Jeg har brugt mange år på at finde mig selv, finde hjem i min sjæl, grounde mig i min krop, frigøre mit åndedræt og turde rumme mine følelser. Men det har været hele rejsen værd… Idag oplever jeg en stor del af tiden fred, kærlighed, glæde og taknemmelighed fra sjælens flow. Jeg føler mig ikke længere lost eller alene i mine udfordringer. Jeg mærker jeg bliver støttet og guidet indefra.

Der er nogle helt bestemte situationer, hvor min hjerne ikke har sluppet panik-reaktionen endnu, og det er så det jeg også arbejder på at møde og rumme. Jeg lærer mere og mere, hvordan kærlighed og nærvær kan transformere angst.

Jeg har i lange perioder af mit liv været fuldstændig invalideret af angst. Og det er jeg heldigvis ikke mere. I min hverdag mærker jeg kun meget sjældent noget til angsten, og hvis det sker, er det en helt anderledes måde, jeg kan møder den idag. Jeg ser angsten som en ven, der hjælper mig til at åbne mig endnu mere op for min sjæl, og som hjælper mig til at transformere flere lag af frygt til fred, flow og kærlighed. 

Det jeg bl.a. kan hjælpe med er:

 • At gennemskue og slippe angst-tanker
 • Forskellige øvelser og strategier til at blive mere fortrolig med din krop og turde mærke alle kropsfornemmelser og følelser. Når du tør mærke angsten fuldtud og holder din opmærksomhed i kroppen i stedet  for at blive fanget af angst-tanker, som kan gøre det hele endnu værre, så forvandles angsten og der sker en heling.
 • Åndedrætsterapi med forskellige åndedrætsøvelser, der modvirker hyperventilering og styrker det afslappende nervesystem. Jeg er pt under uddannelse som åndedrætsterapeut og kan derfor allerede nu begynde at tilbyde dig åndedrætsterapi til prøvekanin-pris. Læs mere her
 • Tankefeltterapi/EFT kan bruges både som terapi før og efter du møder/har mødt angsten. Og det kan bruges akut til at dæmpe eller helt forløse et angstanfald.
 • Hvis din angst er startet efter en traumatisk oplevelse, kan jeg hjælpe dig med at forløse den traumatiske oplevelser med HM matrix regressionsmetode.
 • En ny tilgang til at møde angsten, som kan blive nøglen i et vendepunkt
 • At få mere selvaccept og selvværd. Når din selvaccept og dit selvværd vokser er der færre bekymringstanker om, hvad andre mener, om det du siger, og det du gør. Du kan hvile mere i dig selv og være tro mod dig selv, hvilket igen smitter positivt af på især socialangst, men også andre former for angst.
 • Hvis du døjer med konstant uro eller hyppige bølger af stresshormoner der suser rundt i kroppen uden du ved hvorfor, kan der måske også være en fysiologisk årsag til det. Fx kan kronisk inflammation trigge stress-responsen, som igen gør dig mere sårbar over for angst. Jeg kan dele de erfaringer jeg selv har gjort mig i forhold til at få meget mere ro i kroppen efter jeg ændrede min kost.
 • Hvis din krop er slidt efter flere år med angst, kan refleksterapi hjælpe dig til at genoprette balancen i kroppen.

“Hej Josefine. Mange tusind tak for din hjælp igår. Det hjalp virkelig meget på min nervøsitet, og gjorde at jeg gik op til brandmands eksamen og bestod – så nu kan jeg kalde mig selv brandmand, med en stor hjælp fra dig! 🙂 

Behandling af højdeskræk, der trigges ved kørsel over broer:

“Hej Josefine

Så krydsede jeg Storebælt 2 gange uden problemer. Jeg skulle fokusere, mest på vej derover, men meget lidt på vej hjem. Det har HELT KLART hjulpet væsentligt.

Idag kørte jeg fra Århus og ned til der hvor jeg havde lejet bil, så jeg krydsede Vejlefjord broen, Lillebælt, Storebælt, og Farø broen, og det lykkedes mig faktisk i korte øjeblikke at nyde udsigten.

Tusind tusind tak for hjælpen ♥♥♥”

Filicia Mejse Leeann Larsen

Sådan kan jeg hjælpe dig med angst:

Fx eksamensangst, socialangst, generaliseret angst eller en fobi.

Terapien sammensættes efter dit individuelle behov og kan fx bestå af:

– Tankefeltterapi /Emotionelfrihedsteknik (EFT) til at forløse og behandle angsten både følelsesmæssigt, tankemæssigt og fysisk.
– Åndedrætsterapi til at styrke ro-systemet, berolige kroppen og at undgå hyperventilering
– Styrkelse af selvaccept og selvværd. Slippe ubehaget ved at sige fra og føle dig afhængig af andres accept og anerkendelse.
– Fra hoved til hjerte mentoring lærer dig at lytte til din sjæl, fremfor at være styret af gamle programmer og angstprovokerende overbevisninger. Du lærer at skelne mellem ego og sjæl og hvile mere og mere i din sjæls fred, glæde, kærlighed og tryghed.
– At lande i din krop, og at kunne rumme og møde dig selv, og det du mærker med kærlighed og accept. Når du kan det, sker der en forvandling.

Forløb med 5 sessioner a 1 time: 2500 kr i alt (svarer til 500 kr. pr session). En besparelse på ca 9% i forhold til normalprisen.

Forløb uden fysiske behandlinger kan foregå online.

Du har også mulighed for at booke en enkel session af de forskellige behandlingsformer. I så fald booker du bare en “Behandling” eller en ” tankefeltterapi session” i min online booking.

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak og høre mere.

Eller book en gratis sparrings-samtale 

Tankefeltterapi-og-EFT

Følg Hos Josefine på Facebook

Luk menu