Hos Josefine

Selvaccept og selvværd

Lær at hvile i dig selv og få mere kærlighed, frihed og glæde i dit liv…

Fundamentet for selvværd er selvaccept

Accepterer du dig selv 100%?

Accepterer du dig selv, når du ikke kan præstere eller levere?

Accepterer du dig selv, når du begår fejl?

Accepterer du dig selv, hvis det du gør ikke er perfekt?

Accepterer du dig selv, når du siger nej til andre?

Accepterer du dig selv, når du er hæmmet af sygdom eller angst?

Føler du skyldfølelse, hvis du sætter dine egne behov først?

Føler du, at du skal være perfekt, før du kan acceptere dig selv og kan modtage andres accept?

Døjer du med selvkritiske tanker?

Det er let nok at acceptere sig selv, når det hele kører på skinner og så længe vi kan præstere og har energi til at please andre.

Men hvad sker der, når vi udfordres i livet? Når vi pga sygdom, stress, angst etc pludselig mister vores overskud og handlekraft og ikke kan det samme som før? 

Selvaccept og selvværd er ikke noget, du skal gøre dig fortjent til...

Det er i udfordrende situationer, dit selvværd for alvor bliver testet. For i modsætning til selvtillid, som vokser, når vi kan præstere, så er selvværd ikke noget, vi skal gøre os fortjent til at få.

Hvis du er vokset op med betingelsesløst kærlighed. Og du er blevet set, rummet og accepteret præcis for den du er. Og du er ikke blevet gjort forkert, når du ikke præsterede eller lavede fejl. Og dine forældre også var gode til at acceptere dem selv, så er det højst sandsynligt let og naturligt for dig at acceptere dig selv, også når du ikke præsterer.

Men fortvivl ikke, hvis du ikke er kommet så let til selvaccept og selvværd… Den betingelsesløse kærlighed og accept af hvem du er, og hvad du har brug for, kan du heldigvis lære at give til dig selv. Og når du gør det, så vokser både selvaccept og selvværd. 

I rigtig mange år troede jeg, at det var andre, som skulle give mig den accept og kærlighed, jeg længtes efter...

Det er jo kun dejligt, når vi mærker andres accept og kærlighed. Problemerne kommer først, når vi gør os afhængige af andres accept, forståelse og kærlighed. 

Går du også på kompromis med dig selv, for at vinde andres accept? Og måske får du den alligevel ikke, eller kun for et øjeblik, og så må du  kæmpe for den igen. Kan du genkende det?

Jeg har selv brugt virkelig meget krudt på at kæmpe for andres accept, og blev så ked af det og frustreret, når jeg ikke fik den.

I mange år vidste jeg ikke, at den accept og kærlighed jeg hungrede efter er min egen selvaccept. For når jeg accepterer mig selv 100% og følger intuitionen i mit hjerte, så betyder det faktisk ikke så meget, om andre forstår det og synes om mig og mine valg. 

Det har givet mig meget mere glæde, fred, frihed og kærlighed. Mine relationer er blevet langt bedre og med mindre drama. Jeg prøver ikke hele tiden at ændre andres tanker om mig eller at overbevise andre om at se livet fra min vinkel, for at få deres accept. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved familie eller venners kærlighed til mig. Og jeg er ikke afhængig af, at andre bekræfter mig, for at jeg kan føle mig elsket og værdsat. Jeg har allerede følelsen af at være elsket og værdsat indefra, uanset hvad der sker omkring mig, og hvilket humør andre er i.

Og det vil jeg også rigtig gerne hjælpe dig med, hvis du godt kunne tænke dig min hjælp til at hvile mere i dig selv.

Søger du udelukkende accept, forståelse, bekræftelse og kærlighed udenfor dig selv?

 • Stråler du, når andre  viser, at de ser dine kvaliteter, og visner lidt indeni, når de ikke ser dig og ikke bekræfter dig?
 • Er du bange for at miste andres kærlighed og accept, hvis du skuffer dem?
 • Går du meget op i, at sige og gøre det helt rigtige, så andre skal få et godt indtryk af dig?
 • Bruger du meget energi på at forklare og forsvare dig, for at opnå andres accept og forståelse?
 • Savner du omsorg og kærlighed fra dine omgivelser?
 • Oplever du et mønster, at når  du har allermest brug for dine omgivelsers forståelse og omsorg, så udebliver den, og i stedet bliver du misforstået, kritiseret og gjort forkert?
 • Længes du efter at blive set, accepteret og rummet – også med dine sårbare sider?
 • Går du på kompromis med dig selv, for at få andres accept?
 • Er det svært for dig at sige nej og sætte grænser?
 • Er det svært for dig at prioritere dine egne behov først?
 • Tilsidesætter du dig selv og dine behov for at være der for andre, men du får ikke så meget tilbage og bliver mere og mere drænet og tom indeni?

Jeg kan selv sætte flueben ved alle de ovenstående følelser og strategier, som blot resulterede i mindreværd, stress, drama, savn og ulykkelighed.

Livet udfordrede mig på et tidspunkt så meget, at jeg blev presset til at skifte strategi. Og det viste sig at blive en stor gave, der fik mit selvværd til at blomstre mere end nogensinde før.

 

Når du hviler i dig selv...

Når du åbner dit hjerte for 100% selvaccept og du begynder at give dig selv den betingelsesløse kærlighed du savner fra andre, vokser dit selvværd, og du begynder at hvile i dig selv.

Du holder op med at kæmpe for at få andres accept, forståelse og kærlighed, for du er ikke længere afhængig af den. 

Du giver dig selv leverum, og du giver andre plads til at være dem de er.

Du er ikke længere bange for at sige nej til andre og sørge for dine egne behov først.

Dine relationer bliver lettere og mindre dramafyldte, for du stiller ikke hele tiden spørgsmålstegn ved din partner eller venners kærlighed, når du hviler i dig selv. 

Det bliver mere afslappende at være sammen med dig, når du hviler i dig selv, og ikke kræver at andre siger eller gør noget bestemt, for at du kan føle dig elsket, forstået eller accepteret.

Du kan nyde livet mere og får mere frihed, glæde og kærlighed i dit liv.

Du har sluppet de programmeringer, som modarbejdede din selvaccept og dit selvværd.

Du er blevet din egen bedste ven, der altid støtter dig selv.

Sådan lærer du at få selvaccept, selvværd og hvile i dig selv

Jeg viser dig, hvordan du inden i dig selv, kan finde den kærlighed, accept og bekræftelse du søger udenfor dig selv.

Jeg hjælper dig til at få øje på og slippe de programmeringer, som holder dig fast i manglende selvaccept og mindreværd.

Jeg hjælper dig til at forløse de følelser, som holder dig tilbage.

Når det følelsesmæssige ubehag ved at udfordre din programmering er forløst, får du lettere adgang til din intuition, hvorfra du kan hente nye indsigter og forståelse, der støtter dig til at give dig selv leverum og følge dit hjerte.

Jeg anvender tankefeltterapi efter behov, og derudover viser jeg dig på forskellige måder, hvordan du kan åbne op for dit intuitive sind, dit højere selv, eller hvad du foretrækker at kalde det. Når du lærer at skifte kanal, åbner du op for betingelsesløs kærlighed, selvaccept, selvværd og intuition. Du kan læse mere om bevidsthedsskiftet her på siden fra hoved til hjerte.

Hvis du er interesseret i min hjælp til at styrke dit selvværd og forløse det, som blokerer for det. så kontakt mig her

Eller book en tid til tankefeltterapi 

Fra hoved til hjerte

Følg Hos Josefine på Facebook

Luk menu