Hos Josefine

Ro og restitution

Få ro i krop og sind, så du kan få din søvn, velvære og restitution tilbage.

Mærker du en konstant uro i kroppen? 

En indre sitren som mærkes endnu tydeligere, når du er stille?

Føler du dig alt for vågen, når du har brug for at sove? 

Som om kroppen ikke rigtig kan falde til ro, selvom den er træt. Måske endda overtræt.

Måske døjer du med stress symptomer som hjertebanken, trykken for brystet, dårlig nattesøvn, mange bekymringer, tankemylder og tanker der kører i ring.

Og når du prøver at slappe af bliver du overvældet af hvor meget uro, anspændthed og ubehag, der er i kroppen.

Det er det aktive nervesystem der har taget overhånd, fordi vi alt for længe har presset os selv og overhørt vores signaler og behov for ro og hvile.

Eller en vedvarende konflikt eller svær situation har skubbet os udover kanten, så kroppen går i stress mode. 

Vi er designet til at kunne håndtere stress og belastende situationer men ikke vedvarende, hver dag måske i månedsvis. Uden nok søvn, hvile og restitution.

Til sidst koger hjernen over og kroppen bliver stress ramt. Og vi mister måske evnen til at slappe af og lade op. I al fald tilsyneladende. For evnen er der stadig. Den skal bare lige hjælpes lidt på vej…

Og det er det jeg kan hjælpe med:

 • At hjælpe din krop tilbage i roen
 • At hjælpe dig til at gennemskue og slippe de overbevisninger, der stresser
 • At forløse svære følelser og finde fred
 • At få slappet af i kroppen
 • At hvile mere i dig selv igennem større selvaccept
 • At blive bedre til at mærke dine behov og grænser
 • At få lettere ved at sige fra og være tro mod dig selv
 • At få mere velvære, energi og glæde
 • At blive bedre til at omfavne dig selv og leve fra dit hjerte
 • At hjælpe dig til at finde ny energi igennem dit åndedræt
 • At styrke din restitution
 • At lære dig, hvordan du selv kan styrke dit indre ro-system
 • At hjælpe dig til at få en bedre nattesøvn
 • At hjælpe dig til at blive mere fortrolig med din krop og dit åndedræt
 • At blive mere groundet og stå stærkere i dig selv
 • At åbne op for indre guidning og indsigter, der hjælper dig videre

“At købe en hel stress pakke med 5 gange, er det bedste jeg har gjort for mig selv i lang tid. Det er dejligt at have tid nok og blive taget hånd om igen og igen.”

Gitte

Hvad er indre uro? Hvorfor kommer det overhovedet?

Det som vi fysisk mærker, når der er uro i kroppen er stresshormoner og den virkning, det har på kroppen, når vi overskylles af mange stress-hormoner  som fx adrenalin. Det skaber alle de fysiske og psykiske symptomer, som vi forbinder med stress, uro og angst.

Hvis kroppen eller sindet bliver presset udover sinde grænser, eller hvis vi oplever en psykisk eller fysisk trussel, går nervesystemet i stress-mode. Den aktive gren i nervesystemet, sympatiskus kan blive overaktiv. Især hvis vi oplever en stor belastning igennem længere tid, og hvis vi ikke får hvilet eller restitueret.

Det kan ske, hvis vi oplever en akut konflikt eller en situation, vi har svært ved at overskue. Og så længe belastningen stadig er der i vores tanker, følelser og i vores krop, kan det føles som en trussel og en belastning, der sætter kroppen i alarmberedskab igen og igen.

Alarmberedskabet aktiverer udskillelsen af stress hormoner, og det er de mange stress hormoner i kroppen, der kan give følelsen af indre uro, sitren, hjertebanken, trykken for brystet, søvnbesvær, uro eller anspændthed i maven, tankemylder, kortere lunte og andre stress-symptomer.

Stresshormoner der konstant raserer er en stor belastning for både krop og hjerne. Hvis stressen fortsætter over længere tid kan det skabe endnu sværere symptomer, der går udover kognition, hukommelse, energi, hormonsystem, nervesystem, immunforsvar, fordøjelse m.m

I Ro og restitution forløbet lærer du at hjælpe kroppen tilbage i det beroligende og genopbyggende nervesystem, så både krop og hjerne får en chance for at restituere. 

Årsager til indre uro

Der kan både være fysiske, psykiske og sjælelige årsager til uro i kroppen:

“Tusind tak for forløbet hos dig, hvor jeg har fået nye indsigter og en grounding i mig selv, således at jeg er rolig, skarp og positiv i forhold til hvad fremtiden måtte bringe.”

Pernille

Sådan hjælper jeg dig til at finde indre ro og få velvære, søvn og restitution tilbage

Vi har alle hver vores historie og hver vores årsag til uroen. Og vi har forskellige behov i forhold til hvad der hjælper os ind i fred, velvære og restitution. Derfor er der ikke en model, der passer alle, men forskellige løsninger til forskellige behov. Nogle har brug for en fysisk tilgang med fysiske behandlinger, der får krop og sind til at slappe af. Andre har mere brug for at vi arbejder med konkrete bekymringer og stress-tanker, problemer, der fylder og larmer i sindet. Og nogle har brug for at få mere fat i selv, at åbne hjertet for mere selvaccept, og få det bedre med at sige fra og passe på sig selv.

Behandlingen / behandlingerne skræddersys og sammensættes ud fra dine behov og ønsker.

Jeg  har efterhånden fået flere virkelige effektive redskaber, behandlingsmetoder og veje til at skabe ro i krop og sind.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige måder, jeg kan hjælpe dig med at finde indre ro.

Åndedrætsbevidsthed og åndedrætsterapi

Åndedrætsbevidsthed og åndedrætsterapi kan hjælpe til at styrke det beroligende nervesystem og fremme søvnen. Og bevidsthed på åndedrættet hjælper os til at blive mere til stede i os selv, i kroppen, i nuet og få mere ro i sindet. Hjernen går hurtigere i alarmberedskab, hvis der er områder af kroppen, den ikke har så god kontakt til. Åndedrætsterapi, fysisk behandling og nærvær hjælper dig til at mærke hele din krop bedre. Og det skaber ro. Både i hjernen og i kroppen.

Åndedrættet vores vigtigste kilde til energi; 90% af vores energi kommer fra åndedrættet. Og det gør en stor forskel i indre ro, velvære, energi og overskud om der flow i vores åndedræt eller ej. Om åndedrættet har plads eller er begrænset af fysiske og/eller psykiske spændinger. Og det er bl.a. det som jeg kan hjælpe dig med at løsne op for. Og vise dig hvordan du kan blive gode venner med dit eget åndedræt og bruge det bevidst til at finde ro, nærvær og få en bedre søvn.

EFT (emotionel frihedsteknik) / Tankefeltterapi

EFT/Tankefeltterapi er meget velegnet til behandling af stress og uro. Behandlingen virker nemlig både på tankerne, på følelserne og på fysiske symptomer. Behandlingen er en kombination af samtaleterapi, hvor vi sporer os ind på problemet og årsagen til det, og en let banken på akupunkturpunkter, der hjælper til at forløse urolige følelser og symptomer i kroppen. Metoden har en enorm afslappende effekt på både sindet og kroppen, der hjælper til at gennemskue og slippe stress-tanker og uhensigtsmæssige mønstre. 

EFT/tankefeltterapi kan fx hjælpe med at forløse de følelser og overbevisninger, der holder dig tilbage fra at prioritere dig selv, sætte grænser og følge dit hjerte.

Nogle stress mønstre stammer tilbage fra barndommen, hvor ubehagelige og uforløste oplevelser og traumer påvirker os den dag i dag. Her er HM matrix en fantastisk metode, der kombinerer EFT med en meget effektiv regressionsmetode, der kan forløse meget dybe sår og traumer. Du kan læse mere om forløsning og behandling af traumer ved at klikke her

Et forløb med tankefeltterapi kan give indsigt i årsagen til stressen. Det kan hjælpe dig til at lande i dig selv, acceptere dig selv fuldt ud, og forløse de tanker, følelser og traumer, der blokerer for dit flow, handlekraft og grænsesætning. Det hjælper også kroppen til mere overskud og færre symptomer.

Det er meget almindeligt at blive meget træt lige ovenpå en tankefeltterapi session, når der er store ting, der forløses. Jo mere stress der forløses, desto mere træt kan man efterfølgende blive forbigående, når nervesystemet begynder at  at regenerere.

Fysisk behandling: Refleksterapi og/eller Stress release

Refleksterapi er zoneterapi-behandling på ansigt og/eller fødder og/eller nakke. Behandlingen styrker og afslapper hele kroppen, nervesystemet og sindet. Mange oplever, at de bliver helt tanketomme under refleksterapi-behandlingen og falder ned i dybe bevidsthedslag. Mange falder ligefrem i søvn under behandlingen.

Når krop og sind falder i så dyb afspænding, slippes stress-hormoner, og det bliver lettere at føle sig hjemme i sig selv. Det åbner for heling på flere planer.

Refleksterapi behandlingen kan hjælpe til at styrke og genoprette balancen i specifikke områder, organer, hjerne og nervesystem, der rammes af stress og uro.

Traume-refleksterapi bringer dig i en dyb og afslappet tilstand, og er målrettet til at hjælpe krop og hjerne med at give slip på traumer, stress, uforløste følelser, som har sat sig i krop og psyke. Du kan læse mere om forløsning af traumer og traume-refleksterapi ved at klikke her.

Ansigtszoneterapi virker ind på kroppen via nervesystemet og hjælper til at genoprette roen og balancen i hele kroppen og i hjernen.

Fod-zoneterapi virker ind på kroppen via kredsløbet og er super, når du også føler dig udmattet.

Tibetansk nakkemassage hjælper til at løsne spændinger i nakke og skuldre. Massagen er samtidig en behandling af hele kroppen, fordi reflekszonerne der bearbejdes  på nakke, skuldre og kranie, virker på hele kroppen 

Ansigtslymfedrænage styrker immunforsvaret, der også kan være blevet belastet af især langvarig stress. Og samtidig hjælper drænagen på bihuler, vejrtrækning igennem næsen. Det hjælper bl.a. hjernen til at renses via det glymfatiske system i den dybe søvn. Det glymfatiske system er hjernens eget lymfesystem, der holder hjernen sund.

Stress release er endnu et godt redskab i min ´værktøjskasse´ for dem som har brug for en fysisk kropsbehandling. Det er en blid bindevævsmassage på anspændte områder i ansigt, kranie eller kroppen. Behandlingen kan fx hjælpe til at berolige krop og sind. Gøre vejrtrækningsrytmen roligere og gøre mere plads til vejrtræknings-bevægelsen, så du føler du får et friere åndedræt. Du kan læse mere om stress release her

Nærvær i kroppen og i nuet og medfølelse med dig selv

Hvis der er noget som er stressende, så er det at slå sig selv i hovedet med selvbebrejdelse. At udsulte sig selv med manglende anerkendelse, medfølelse og kærlighed over for sig selv. At føle sig mindreværd og kun værdifuld kort tid ad gangen, hvis man har præsteret. 

Men det er faktisk sådan, mange har det. Og går man ned med stress, eller på anden vis bliver presset i livet, så man ikke længere kan præstere, så kan den manglende selvaccept, selvkærlighed og selvbebrejdelser skubbe én ud i depression og endnu mere stress.

Mange af os er programmeret til at gøre alt hvad vi kan for at få andres accept, anerkendelse og forståelse. Fordi vi troede, at heri lå vores lykke og tryghed. Når andre så os, som vi ønskede at blive set, kunne vi føle os værdifulde. Så vi gik på kompromis med os selv, for ikke at skuffe andre. For at blive accepteret og inkluderet. Vi undertrykte vores egne behov, så de ikke stod i vejen. Så vi kunne nå mere. Gøre mere. Være mere for andre. Og være gode nok.

Indtil kroppen en dag sagde stop. Og vi følte os helt tomme indeni. 

Nærvær og tid i stilhed hjælper dig tilbage til din kerne. Tilbage til dig selv. 

Tilstedeværelse i nuet hjælper dig til at finde freden bag alt tankemylderet. Og åbner op for rummet bag alle tankerne, om hvad du bør, skal og må nå.

Når du får pauser i tankestrømmen og ikke er konstant opslugt af dine tanker, giver du plads til din sjæl og din intuition.

Du kan begynde at fornemme, at idéer og løsningerne på dine udfordringer ikke kommer når dine tanker kører på autopilot. Men når du giver dig selv tid og plads til at hvile hovedet. Så kan der blive plads til en ny vinkel, en indsigt eller en erkendelse, der kan hjælpe dig videre. 

Det er bl.a. det nærvær, meditation og tid i stilhed kan hjælpe dig med. Og det kan jeg også hjælpe dig med.

Mange af os begynder den indre rejse med at blive presset af livsomstændigheder, relationer, arbejde eller andet. Og i starten er mange af os fuldstændig identificeret med den sårede personlighed. Når vi ikke kender til vores kerne, og vi tror, at den sårede personlighed er alt hvad vi er kan kriser og udfordringer opleves ekstra hårde og nedbrydende. 

Lige ind til vi opdager, at det der nedbrydes er vores skal, vores facade og identifikationen med noget der ikke længere fungerer for os. En blomsterknop må brydes, for at blomsten kan springe ud. På samme måde kan en krise blive en katalysator for, at vi åbner vores bevidsthed for hvem vi egentlig er. Og for at vi begynder at give mere plads til hjertet og sjælen.

Når vi bliver mere nærværende og åbner hjertet, åbner vi op for mere kærlighed i vores liv. Vi åbner op for selvomsorg og medfølelse, som er super vigtige for vores heling, velbefindende, glæde og fred. 

Igennem et forløb kan jeg hjælpe dig til at lande i dig selv. Grounde i din krop og åbne stadig mere op for din kerne af fred, glæde og kærlighed. Og hjælpe dig til at lytte til din krop, dit hjerte og din sjæl. I stedet for kun at lytte til hovedet…

Jo mere fortrolig du bliver med din sjæl, desto lettere bliver det at skelne stress-tanker fra den støttende, kærlige, rummelige og opmuntrende guidning der kommer fra din sjæl. 

Du begynder at kunne gennemskue og slippe stress-mønstre på et meget dybt plan, fordi du ikke længere identificerer dig med eller responderer på stress-tankerne.

Tankefeltterapi-og-EFT

Ro og restitution sessioner og forløb

Enkeltstående session. For dig som måske bare har brug for en enkel eller to sessioner. Én session koster 550 kr.

Forløb på 5 sessioner a 1 time: 2500 kr. i alt (svarer til 500 kr. pr session). En besparelse på ca 9% i forhold til normalprisen.

10 sessioner a 1 time: 4800 kr (svarer til 480 kr pr session/behandling)

Forløbet tilpasses dit individuelle behov og ønsker i forhold til hvilke behandlingsmetoder det indeholder.

Forløb uden fysisk behandling kan også foregå online.

Forløbet kan selvfølgelig forlænges efter behov.

Følg Hos Josefine på Facebook

Luk menu