Hos Josefine

Kæmper du imod dig selv for at blive positiv?

Kæmper du imod dig selv for at blive positiv?

Det kan være, at du kæmper imod en tristhed, hvor du gerne bare ville føle dig glad og positiv i stedet for.

Det kan være, at du kæmper imod en depression eller følelser af afmagt og håbløshed eller sorg.

Det kan også være, at du føler dine livsomstændigheder har taget en negativ drejning, og tænker at løsningen må være at blive mere positiv og øge dine vibrationer, så du kan tiltrække bedre livsvilkår.

Det er dejligt, når vi føler os ovenpå, glade, tilfredse, fredsfyldte og kan se livet og os selv fra en positiv vinkel. Og ja, når vi har mere fat i os selv, i vores kerne så bliver vi mere glade, og livet kommer til at føles lettere og mere givende.

Men for at nå det sted i os selv behøver vi ikke at kæmpe imod alt det, som ikke føles positivt.

Det troede jeg engang var nødvendigt....

Fordi jeg havde oplevet at forsvinde dybere ned i hullet af afmagt, ulykkelighed, sorg og angst når jeg vendte opmærksomheden ind i det. Fordi jeg endnu ikke havde lært at møde det med accept og kærlighed, fik jeg det meget værre både fysisk og psykisk.

Så jeg blev bange for det.

Bange for at mærke mig selv.

Bange for at drukne i min ulykkelighed, sorg og angst.

Bange for at mærke min krops uro og anspændelse.

Bange for at opmærksomheden på det fik symptomerne til at blive endnu værre.

Jeg kæmpede for at vende bøtten ved at skubbe det negative væk og forsøge at blive mere positiv. Også selvom jeg slet ikke følte mig positiv eller glad. Også selvom jeg var dybt ulykkelig indeni.

I kampen for at  få mit liv i en mere positiv retning, undertrykte jeg alle de uforløste følelser, fysiske spændinger og bekymringer jeg havde. Og det skabte endnu mere anspændelse, indre splittelse og stress. Faktisk så meget at jeg også udviklede tvangstanker, jeg også kæmpede imod.

Jeg havde ikke lært at møde alt det svære, triste, tunge, bange, urolige og anspændte inden i mig på en måde, hvor jeg hverken blev væk i det eller undertrykte det.

Og at tvinge mig selv til at blive mere positiv var ikke løsningen.

Sandheden gør dig fri...

Det som gjorde mig fri af de ubehagelige tanker var hverken at undertrykke dem eller gå ind i dem. Eller forsøge at svare igen med positive tanker.

Det som gjorde mig fri var en indre erkendelse. En erkendelse, som gjorde, at jeg ikke længere blev trigget af ubehagelige tanker. Og så forsvandt de gradvist…. 

Jeg havde i flere år læst spirituelle bøger, og var nu igang med bogen “Be As You Are” af Ramana Maharshi. Og pludselig var der noget der ´klikkede´ indeni:

Jeg fik en indre erkendelse af:

  1.  Jeg ikke er mine tanker.
  2. De ubehagelige tanker, der i den grad stressede mig fysisk og psykisk, fortæller ikke sandheden om mig.
  3. Og jeg ikke behøver at involvere mig i disse tanker. 

At lade tankerne passere uden at involvere mig i dem, havde jeg sådan set allerede lært flere år forinden, da jeg lærte transcendental meditation. Men nu gik erkendelsen et spadestik dybere:

At de ubehagelige tanker der dukkede op IKKE fortalte sandheden om mig.

Og den erkendelse gjorde, at jeg kunne slippe dem. Og ikke længere involvere mig i dem. 

Før reagerede min krop med at sætte gang i alarmberedskabet, hver gang de ubehagelige og angstfyldte tanker dukkede op. Nu kunne jeg blive i mig selv uden at involvere mig i dem. Og da kroppen mærkede, at jeg ikke længere lod mig forskrække af tankerne, faldt kroppen til ro igen. Stress-responsen blev ikke længere tændt i kroppen. Og til sidst forsvandt tankerne.

Da jeg ikke længere var opslugt af tankerne, kunne jeg bedre høre min sjæl…. 

Jeg erkendte, at tankerne var tegn på, at jeg var presset, og at jeg havde brug for at give mig selv mere omsorg, plads og leverum.

De ubehagelige tanker, der startede med at være ´en fjende,´ jeg bare ville have væk, var nu transformeret til en kærlig reminder om at give mig selv omsorg og leverum. 

Kæmper-du-imod-dig-selv-for-at-blive-positiv

Der ligger en gave i svære følelser og udfordrende livsomstændigheder.

Svære tanker og livsudfordringer inviterer dig til at åbne dig endnu mere op for din kerne, din sjæl, dit højere selv, dit sande selv, Gud, eller hvad der giver mest mening for dig at kalde det.

Det er ikke noget du skal tro på, men noget du kan erfare, hvis du udforsker det:

Udforsker stilheden bag dine tanker.

Udforsker hvad der er kernen i alle dine følelser – også de svære.

Undersøger hvordan dit nærvær i kroppen bringer dig hjem i dig selv.

Og undersøger hvordan din intuition guider dig igennem din krop og dit hjerte, når du begynder at give den plads og opmærksomhed.

Det er det jeg kalder for rejsen fra hovedet til hjerte.

I hjertet er du allerede glad og fredsfyldt. Ikke som noget du skal opnå eller gennemtvinge, men mere noget du opdager, når du finder hjem i dig selv.

Og dine svære følelser kan faktisk hjælpe dig hjem i dig selv, når du møder dem med selv-omsorg, nærvær og accept.

Det som du lige nu måske oplever som en forhindring for din indre glæde og lykke, kan være den døråbning, der hjælper dig ind i den fred og glæde dit hjerte længes efter.

Når du åbner op for din sjæl bliver du helt automatisk mere positiv!

Jo mere du åbner dig for din sjæl, desto mere positiv, taknemmelig og tillidsfuld vil du automatisk blive. 

Du vil føle mere velvære, flow, kærlighed og fred som strømmer igennem dig. Nogle dage stærkere end andre dage. Men ligesom vi på en overskyet dag ved, at solen stadig er der bag skyerne, sådan vil du også vide, at din sjæl er der, også når du ikke mærker den så tydeligt. 

Bliver du væk i livets trummerum, kan du altid stoppe op, åbne op for din sjæl igen. Blive næret og guidet.

Du vil kunne møde dine egne skygger og livets udfordringer med større sindsro og med mere selv-omsorg.

Og ja, der vil stadig dukke svære dage op. Bekymringer, fysisk ubehag, ked af det, frygt, og andre genvordigheder, når du udfordres. Men du møder det på en anden måde, når først du har fået sjælskontakt og ved hvem du egentlig er. Du bliver ikke så overvældet af udfordringerne, som før. Du får en større rummelighed, der gør at du hurtigere kan se gaven i udfordringen. Og når du beder din sjæl om hjælp til at se og møde det svære igennem din sjæl, mærker du, at du ikke står alene med dine udfordringer. Du bliver trøstet, opmuntret og guidet indefra.

Det bliver mere interessant at lytte til dit hjerte end programmerne i dit hoved. Og du begynder at møde dig selv og livets udfordringer fra din sjæls perspektiv. Det gør en verden til forskel, og det kan ikke undgå at få dine vibrationer til at stige og gøre dig mere glad og tilfreds, uden at det bliver forceret.

Enhver tristhed, angstfølelse, irritation eller frustration kan blive en invitation til at opdage kernen i følelsen: Fred og kærlighed. Og at blive endnu mere centreret i dig selv både sjæleligt og fysisk.

Har du brug for min hjælp?

Hvis du har brug for min hjælp til at finde indre fred, glæde og heling, så tjek om mit forløb ´Hvil i din sjæl´. 

Det handler netop om rejsen fra hoved til hjerte. Om at åbne dig for dit højere selv. At lære at lytte til dit hjerte. Og at finde indre fred kærlighed og glæde.

Du er også velkommen til at booke en gratis og uforpligtende sparringssamtale, hvor jeg vil give dig en vinkel, et redskab eller en øvelse, der kan hjælpe dig til at finde indre fred.

Del på Facebook

Skriv et svar

Luk menu