Hos Josefine

Myndighedernes krav og restriktioner til min branche, og hvordan jeg imødegår det:

Opdateret 10/7 2021:

Fra mandag 14/6 behøver du ikke længere at bære mundbind hos mig eller andre behandlere. Kravet om coronapas fortsætter dog et par måneder endnu.

Kravet om coronapas ser ud til at bortfalde i min branche fra 1. september 2021.

Krav om fremvisning af gyldigt coronapas:

Det betyder helt konkret, at man skal kunne fremvise

a) enten en negativ coronatest (næse eller halspodning) som er max 72 timer gammel. PCR-test kan være op til 96 timer gammel

b) eller at man har dokumentation for at man har fået første vaccinestik (der skal gå mindst 14 dage efter 1. vaccinestik før det gælder som coronapas)

c) eller at man har dokumentation for, at man har en positiv coronatest der er mindst 2 uger gammel og max 8 måneder gammel. (Obs man skal selvfølgelig vente med at komme til man har været HELT symptomfri i mindst 2 dage – og gerne længere for en sikkerhedsskyld…

For terapeuten er der ikke et krav, men en kraftig anbefaling om at lade sig teste mindst én gang om ugen.

Undtagelser fra krav om coronapas:

 • Kravet om coronapas gælder ikke for følgende:
  • Børn under 15 år
  • Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19-test
  • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19-test.
 • Til undtagelse for coronapas efter pkt. 1 kan dokumentation vises i form at sundhedskort eller anden offentlig udstedt identifikationskort, hvoraf navn og alder fremgår. Der er IKKE krav om dokumentation af andre undtagelser end den som beror på alder. Andre undtagelser beror blot på en samtale. Og generelt skal tvivl komme kunden til gode.

Husk at der stadig muligt at få online sessioner indenfor:

Åndedrætsterapi,

EFT og tankefeltterapi

Ro og restitution session/forløb

og Hvil i dig selv – forløb.

Det er nu muligt at booke tider til refleksterapi i min online booking igen.

 

Hvad jeg ellers gør for at leve op til at myndighedernes krav og mindske risikoen for smitte med coronavirus: 

 •  Jeg har ekstra fokus på rengøring og afspritning af kontaktflader både før og efter hver behandling
 • Alle lagener og håndklæder, som klienten har været i berøring udskiftes selvfølgelig efter hver klient. Håndklæder og lagener vaskes på 60 grader
 • Evt tæppe til under behandlingen bliver pakket ind i et rent lagen, som efterfølgende vaskes ved 60 grader.
 • Jeg tilbyder engangs-hårbånd i papir til ansigtsbehandlinger.
 • Jeg vasker grundigt hænder og afspritter hænderne både før og efter hver behandling. 
 • Jeg bærer mundbind ved alle ansigtsbehandlinger. 
 • Banken på akupunkturpunkterne i tankefeltterapi kan hvis det ønskes udføres af klienten selv under min guidning og med ca 2 meters afstand i mellem os. Behandler jeg og er tæt på, kan jeg bære visir. 
 • Tankefeltterapi kan også sagtens foregå online med lige så fine resultater.
 • Hvis jeg selv udviser nogen som helst symptomer på COVID-19, ondt i halsen eller influenza bliver behandlingen selvfølgelig aflyst.
 • Jeg lufter ud før hver klient. Og jeg sørger for at have god rum i mellem hver klient, så du ikke kommer til at møde andre klienter. Og jeg afspritter kontaktflader og lufter ud efter hver klient.
 • Jeg vasker selvfølgelig hænder før og efter hver behandling. Og jeg spritter hænderne af, når jeg har taget mundbind på før ansigtsbehandlinger.
 • Jeg har selvfølgelig håndsprit klar til fri afbenyttelse både på badeværelset og i behandlerrummet. På badeværelset kan du også bruge vand og sæbe, og jeg sørger for et nyt og ubrugt gæstehåndklæde til hver klient. 

Hvad myndighederne beder dig som klient om for at mindske smittespredning:

 • Som sagt er der pt krav om et gyldigt coronapas med enten negativ coronatest der er max 72 timer, færdigvaccination mod corona eller at du allerede har haft corona og dannet antistoffer. Appen “MinSundhed” vil fx kunne bruges som digitalt coronapas fra slutningen af marts  indtil en mere brugervenlig app forventes lanceret i slutningen af maj. Men der er selvfølgelig også andre muligheder både digitale og ikke digitale.
 • Og der er krav om at bære mundbind eller visir, når du kommer indenfor.
 • Klienter opfordres til at vaske hænder eller spritte fingre af ved ankomsten. 
 • Hvis du eller nogen i din husstand viser selv milde tegn på COVID-19, ondt i halsen eller influenza skal behandlingen aflyses. Og du kan først få behandling igen, når du og den/dem du bor med har været symptomfri i mindst 48 timer. Og gerne længere tid uden symptomer, da der kan være noget usikkerhed om hvor længe man bærer smitten. Læs om symptomer på coronavirus nedenfor.
 • Symptomer på coronavirus er feber, tør hoste og vejrtrækningsbesvær. Men ofte kan det starte med ondt i halsen eller ondt i hovedet. Hellere være påpasselig og aflyse en gang for meget end en gang for lidt. Det gælder også hvis du må aflyse din tid i sidste øjeblik. Og det koster selvfølgelig IKKE noget beløb eller klip på klippekort at aflyse på dagen. 
 • Vi kan desværre ikke sige goddag eller farvel med håndtryk eller kram 
 • Vask hænder eller afsprit hænderne, når du kommer ind i klinikken, og når du går igen. 
 • Undgå at røre kontaktpunkter som gelændere, bordoverflader m.m. 
 • Får du brug for at hoste eller nyse, så gør det i ærmet eller et engangstørklæde. Ikke i hænderne.

Det er vigtigt at drikke vand efter hver behandling. For at begrænse smitterisiko, så tag meget gerne din egen drikkedunk med, så du kan drikke vand efter behandlingen.

Og ellers kan jeg også tilbyde vand.

Symptomer på coronavirus

Fra siden coronasmitte.dk:

Man udvikler symptomer mellem 2 og 14 dage fra, at man har været udsat for smitte, og de fleste får symptomer efter 5-7 dage.

De typiske symptomer ved begyndende og mild sygdom ligner almindelige symptomer på influenza og anden øvre luftvejsinfektion med ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber. Nogle kan også opleve at få hovedpine, kvalme, diarré og muligvis andre symptomer. 

Sådanne milde symptomer på COVID-19 vil man ofte ikke kunne skelne fra en forkølelse eller en influenza, som skyldes noget andet end ny coronavirus. De fleste med mild sygdom får ikke brug for lægehjælp. Symptomerne kan variere fra person til person, og symptomerne, fx om man har feber eller ej, kan ikke bruges til at udelukke, at man har COVID-19.

Nogle personer udvikler mere svær sygdom efter 4 til 7 dage med forværring af hoste, stigende feber og begyndende åndenød, og nogle udvikler lungebetændelse, som kan blive så svær, at man skal indlægges.

Det er meget forskelligt, hvor længe man er syg. Hos personer med mild sygdom vil symptomerne som oftest forsvinde i løbet af 4-6 dage, mens man kan være syg i mange uger, hvis man udvikler svær sygdom.

Har du eller nogen i din husstand ovennævnte symptomer, så vent med at komme til du/den du bor med har været symptomfri i mindst 48 timer.

Hellere aflyse en gang for meget end en gang for lidt.

Lad os passe på hinanden i denne tid ♥

Det koster selvfølgelig ikke noget at aflyse på dagen. Hverken penge eller klip i evt klippekort.

Det har aldrig kostet noget at aflyse på dagen Hos Josefine, og det gør det stadig ikke. 

Bare giv mig besked, så snart du selv ved det. 

Særlige forholdsregler for udsatte i forhold til COVID-19

Er du – eller én i din husstand sig udsat og i risikogruppen i forhold til at kunne risikere et svært forløb med coronavirus, må du selvfølgelig overveje, om det for en sikkerhedsskyld er bedst for dig at vente med fysiske behandlinger til coronakrisen er drevet over. Er du i tvivl, om det er forsvarligt for dig at komme til behandling, så rådfør dig med din læge. Du er også velkommen til at kontakte mig for at høre om muligheden for ekstra sikkerhedsforanstaltninger, hvis du selv har nogle ønsker i forhold til det.

Kontakt

Tlf 20 56 24 80                       

 info@hos-josefine.dk

Eller brug formularen her

Læs Hos Josefine´s personadatapolitik her

Luk menu